Jaarrekening

Als BV heb je de verplichting om ieder jaar een jaarrekening naar de Kamer van Koophandel te sturen, dit geldt echter niet voor eenmanszaken en VOF’s. Zo’n jaarrekening is een overzicht van de financiële situatie van het afgelopen boekjaar. Hierin worden de cijfers van de balans, de verlies- en de winstrekening weergegeven en toegelicht.

Jaarrekening - Online boekhouden 123 Cijfers

Deponeren bij KvK

Zodra je jouw jaarrekening bij de Kamer van Koophandel deponeert wordt het in het Handelsregister opgenomen. Dit geldt overigens alleen voor BV’s. De jaarrekening is dan openbaar en kan door iedereen opgevraagd worden. Datzelfde geldt natuurlijk voor jaarrekeningen van andere BV’s.

Wat heb je aan een jaarrekening?

In veel gevallen is het opstellen van een jaarrekening verplicht, maar los daarvan kun je er ook daadwerkelijk wat aan hebben. Zo geeft het inzicht in de financiële situatie van je bedrijf en kun je ook de financiële posities van je compagnons bekijken. En wat dacht je van de kredietwaardigheid van een eventuele zakenpartner? Een jaarrekening geeft je de juiste financiële kennis om bepaalde zakelijke beslissingen te nemen, met oog op de toekomst.

Maar let op, een jaarrekening geeft dan wel een overzichtelijk beeld van de financiële situatie van ondernemingen, dit gaat uitsluitend over het verleden en mogelijke toekomstgevolgen. Onder andere jouw strategie, eventuele veranderingen in je branche en de ontwikkeling van jouw diensten worden allemaal niet meegenomen.

Jaarrekening - Online boekhoudprogramma 123 Cijfers

Jaarrekening - Administratiekantoor 123 Cijfers

Met een jaarrekening kun je:

Financieel jaarverslag - Voordelen 123 Cijfersde financiële koers van een bedrijf volgen

Financieel jaarverslag - Voordelen 123 Cijfersinzicht krijgen in de kredietwaardigheid van een zakenpartner

Financieel jaarverslag - Voordelen 123 Cijfersde financiële positie van zakenpartners bekijken

Financieel jaarverslag - Voordelen 123 Cijfersje eigen positie ten opzichte van concurrenten checken

123 Cijfers helpt met je jaarrekening

Via ons online boekhoudprogramma is je administratie altijd up-to-date. Het samenstellen van een jaarrekening wordt daarom een eenvoudige klus. Heb je daar toch hulp bij nodig, dan kun je dat altijd vragen. Onze boekhouders weten precies wat er allemaal bij komt kijken.

Online boekhouden - 123 Cijfers

Online boekhoudprogramma - 123 Cijfers